ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, ще допълни резерва от ядрено гориво за Арменската АЕЦ – прессъобщение

27.06.2019

ТВЕЛ и Арменската АЕЦ („Айкакан атомайин електракаян“) подписаха договорни документи за доставка на ядрено гориво за периода 2019-2020 г.
На базата на предишни документи, парафирани през 2017 г., в централата бе сформиран резерв от ядрено гориво.

 

 

„Последните допълнения към базовия договор позволяват не само да се гарантират нуждите от свежо ядрено гориво за Арменската АЕЦ, но и да се допълни резервът на площадката на централата, което повишава надеждното обезпечаване на гориво за реактора. Горивната компания ТВЕЛ традиционно предлага на арменските партньори удобни условия за доставки на ядрено гориво. В това число включваме текущите дейности по удължаване на срока на експлоатация на енергоблока, които временно ограничават производството на електроенергия“, отбеляза старши вицепрезидентът по търговия и международен бизнес на ТВЕЛ Олег Григориев.

 

Артур Багдасарян, заместник генерален директор на Арменската АЕЦ, и Олег Григориев, старши вицепрезидент по търговия и международен бизнес на ТВЕЛ.

Базовият горивен договор между ТВЕЛ и Арменската АЕЦ е до края на срока на експлоатация на Втори енергоблок, като включва и удължаване на жизнения му цикъл. За единствения в Армения атомен енергоблок с установена мощност от 407,5 мегавата се доставя виброустойчиво гориво за реактор ВВЕР-440, произведено от Машиностроителен завод в гр. Електростал.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари