ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАЕ – Корейски компании са сключили договори за сервизно обслужване на АЕЦ „Barakah”

26.06.2019

Операторът на АЕЦ „Барака“, първата атомна централа в Обединените арабски емирства – Nawah Energy Company, подписа дългогодишно споразумение за техническо обслужване с корейската KHNP с подкрепата на KEPCO Plant Service & Engineering (KPS).
Парафирано бе и петгодишно споразумение с Doosan Heavy Industries & Construction.

 

Корейските компании ще осигуряват услуги по техническо обслужване на рутинните и плановите ремонтни дейности в четирите енергоблока с реактори APR1400 в АЕЦ „Барака“.

KHNP ще осъществява тестове, диагностика, инспекции, поддръжка и услуги за замяна, както за ядрените, така и за неядрените компоненти за централата.

Изграждането на четирите енергоблока на АЕЦ „Барака“ започна през 2012 г. Очаква се Първи енергоблок да започне работа в края на 2019 г. или началото на 2020 г.

Подбности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Korean-companies-awarded-service-agreements-for-Ba

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари