ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярска АЕЦ – Обсъждат се перспективите за повторно ПСЕ на трети енергоблок с БН-600 до 2040 година

26.06.2019

На 21 юни в Белоярската АЕЦ се проведе заседание на заместник-главните инженери на АЕЦ и ръководители и представители на „Гидропрес“, Курчатовски институт, конструкторското бюро „Африкантов“ и др.

 

 

 

„Отдавна планирахме да проведем полева среща в Белоярската АЕЦ. Централата има чудесни производствени показатели и добър опит от плановите ремонти – през 2010 г., след модернизацията и повишаване на безопасността, Трети енергоблок с БН-600 получи лиценз от „Ростехнадзор“ за още 10 години експлоатация.
Качеството и обемът на извършените дейности ни дават увереност, че през следващата година БН-600 ще получи разрешение за експлоатация за още 5 години – до 2025 г.“, заяви директорът на Департамента по планиране на производството, модернизацията и удължаване на срока на експлоатация от „Концерн Росенергоатом“ Юрий Максимов.

По време на срещата, представителите на АЕЦ споделиха резултатите от дейностите по модернизация и удължаване на сроковете на експлоатация на енергоблоковете за първата половина на настоящата година и обсъдиха перспективите за повторно удължаване на срока на експлоатация на БН-600 на Белоярската АЕЦ до 2040 година.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/06/25/95678

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари