ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Енергоблок №4 на Калининската АЕЦ влезе в режим на промишлена експлоатация на мощност 104% от номиналната

23.06.2019

Енергоблок № 4 на Калининската АЕЦ е прехвърлен в промишлена експлоатация на ниво на разрешената мощност на реакторната установка 104% от номиналната.

Съответното разрешение – изменение на условията на лицензията за експлоатация на блок № 4 на ниво 104% е издадено на 20 юни 2019 година от Федералната служба за екологичен, технологичен и ядрен надзор (Ростехнадзор).

 

 

По време на производственото съвещание с оперативния персонал, което се проведе в същия ден, главният инженер на АЕЦ Александър Дорофеев каза: “Експлоатацията на енергиен блок № 4 на ниво 104% се осъществява в съответствие с отрасловата “ Програма за увеличаване на производството на електроенергия в действащите блокове в АЕЦ на Концерна “Росенергоатом”. Тя е насочена към подобряване на техническите характеристики на оборудването, което е пряко свързано с повишаване на безопасността и стабилността на работата на енергоблока. А за изпълнението на тази програма, дори на етапа на опитно-промишлената експлоатация, беше изпълнен цял комплекс от работи, за обосноваване на безопасността на експлоатацията на реакторната установка при повишена мощност и на екологичната безопасност.

Той също така подчерта, че увеличаването на мощността на енергийните блокове в руските АЕЦ е отраслов инвестиционен проект, който обхваща всички атомни електроцентрали в страната и не оказва съществено въздействие върху околната среда.

За справка

Калининската АЕЦ е клон на “Концерн Росенергоатом” АД.
Централата е разположена в северната част на Тверския регион в Удомелския окръг.
АЕЦ се състои от четири енергоблока с водно-охлаждаеми енергийни реактори (ВВЕР-1000) с инсталирана мощност 1000 MW всяки.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-187527?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари