ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Тръмп обвини Ню Йорк Таймс в предателство заради статията за кибератаките против Русия

17.06.2019

Американският президент Доналд Тръмп обвини вестник „ The New York Times“ в „предателство“, който публикува статия за американските кибератаки срещу руската енергийна система (http://atominfo.bg/?p=72789 ).

„Вярвате ли, че нещастният“ Ню Йорк таймс „публикува статия, в която се посочва, че Съединените щати значително засилват кибернетичните атаки срещу Русия. Това е виртуален акт на предателство от някогашния велик вестник, който отчаяно се нуждае да се публикува всяква история, даже и да е вредна за нашата страна. Освен това, това не е вярно ”, написа Тръмп в туитър.

Нашите корумпирани медии са готови на всичко – добави Тръмп. „Те ще правят или казват нещо което им е угодно, без да мислят за последствията!
Те са истинските страхливци и, без съмнение, врагове на народа!“ – подчерта той.

Вчера“Ню Йорк Таймс“ съобщи, позовавайки се на бивши и настоящи служители на американското правителство, че САЩ са засилили кибернахлуването в руските електрически мрежи.
Твърди се, че САЩ са извършвали разузнаване в системите за управление на руските енергийни мрежи от 2012 г. насам, но сега американската стратегия е станала по-нападателна и включва поставянето на зловреден софтуер в руската енергийна система „с дълбочина и агресивност, които никога не са били практикувани преди“.
Засега това е направено като предупреждение, но в случай на сериозен двустранен конфликт този злонамерен софтуер може да се използва за кибератаки.

Според двама служители на американската администрация Тръмп не е бил уведомен за въвеждането на програмен код в руските мрежи, които може да бъде използван за шпионаж или атаки.

Източник: https://graniru.org/Politics/World/US/m.276653.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари