ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Спецслужбите на САЩ засилиха кибернетичните атаки върху енергийната система на Русия

16.06.2019

През изминалата година американските специални служби станаха много по-активни, отколкото преди, опитвайки се да вкарат злонамерно програмно осигуряване в енергийната система на Русия.
Това се съобщава на уебсайта на вестник „Ню Йорк Таймс“.

 

 

 

Позовавайки се на неназовани източници, публикацията твърди, че наскоро САЩ са засилили разгръщането на кибер-инструменти за внедряване в руската енергийна система.
Привържениците на тази агресивна версия на въздействието върху Руската федерация твърдят, че преди няколко години Русия е въвела своя зловреден софтуер, който може да саботира американски електроцентрали, петролни, газови и водопроводи при всеки бъдещ конфликт със САЩ.

Такива действия, твърдят публикациите, са предназначени отчасти като предупреждение, а и отчасти трябва да са готови да провеждат истински киберудари в случай на голям конфликт между Вашингтон и Москва.

По този начин Вашингтон разчита да отправи предупреждение към президента Владимир Путин.

В статията се добавя, че преди седем години САЩ са започнали да събират информация за руската енергийна система, с цел да подготвят кибератаки.

Източник: http://xn—-8sbeyxgbych3e.ru-an.info/

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари