ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” започна изграждането на вятърен парк в Република Адигея

23.05.2019

Руската корпорация „Росатом“ започна изграждането на вятърен парк с мощност 150 мегавата в Република Адигея, съобщи правителствената пресслужба.

 

Напредъкът на проекта бе обсъден от ръководителя на Адигея Мурат Кумпилов и генералния директор на компанията „НоваВинд“ Александър Корчагин (на снимката) в град Майкоп.

„НоваВинд“ е дъщерно дружество за вятърни централи на „Росатом“. Съоръжението обхваща 60 вятърни турбини, всяка с мощност 2,5 мегавата. Прогнозите са годишното производство на електроенергия от вятърния парк да възлиза на 354 милиона киловат часа. След старта му се очаква недостигът на електроенергия в Адигея да намалее с 20%. Споразумението за строителство на вятърния парк бе подписано между Адигея и „ВетроОГК“ (предприятие от групата на „Росатом“) през 2016 г. Проектът се оценява на 12 млрд. рубли. Очаква се производството на електроенергия да започне през септември.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/05/21/94777

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари