ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чешката република ще достави оборудване за радиационен контрол на АЕЦ Чернобил

13.05.2019

В град Черна гора (Чехия) се проведоха заводски производствени изпитания (ЗПИ) на оборудването за АЕЦ Чернобил. Тестовете бяха проведени в рамките на проект U4.01 / 11 „Създаване на съоръжение за освобождаване на материали от регулаторен контрол в АЕЦ Чернобил”.
Проектът предвижда разработване, производство, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на оборудване за радиационен контрол на материалите на Чернобилската АЕЦ, генерирани по време на демонтажа на оборудването.

 

Основната цел на тези тестове, които се проведоха в присъствието на представители на клиента – АЕЦ Чернобил – е да се потвърди работоспособността на разработеното и произведеното оборудване, пълното му съответствие с техническите изисквания на проекта.

Изпитванията са проведени в съответствие с програмата, договорена между страните на клиента и изпълнителя. Както отбеляза Валерий Сейда, първи заместник-генерален директор на Държавното специализирано предприятие ЧАЕЦ, всички тестове бяха успешни, изготвени бяха съответните документи, а изпълнителят на проекта фирма «VF, a.s» (Чехия) получи разрешение за доставка на оборудването на ЧАЕЦ.

В съответствие с графика на проекта, доставката на оборудването за установката за освобождаване на материали от регулаторен контрол ще започне в средата на лятото на текущата година.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-185854?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари