ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” и Куба ще развиват кадровия потенциал в сферата на ядрената енергетика

21.04.2019

В рамките на 11-тия Международен форум АТОМЕКСПО-2019, който се проведе в Сочи, руската държавна корпорация „Росатом“ и Министерството на науката, технологиите и околната среда на Куба подписаха Меморандум за сътрудничество за обучение и подготовка на кадри в областта на ядрената енергетика.

 

 

Документът бе парафиран от заместник-директора на „Росатом“ по международна дейност Николай Спаский и заместник-министъра на науката, технологиите и иновациите на Куба Фернандо Бермудес.

Споразумението предвижда обучителни програми за човешките ресурси за нуждите на ядрената енергетика и свързаните отрасли на Куба, обмен на студенти и висококвалифициран персонал, разработка на учебна и научна литература, съвместни летни школи, стажове и семинари.

Източник: https://www.rosatom.ru/journalist/arkhiv-novostey/rosatom-i-kuba-budut-razvivat-kadrovyy-potentsial-v-oblasti-mirnogo-ispolzovaniya-atomnoy-energii/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари