ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руският посланик коментира думите на Лукашенко за реалната стойност на беларуската АЕЦ

20.04.2019

Представители на Русия никога не са посочвали окончателната цена на изграждането на беларуската АЕЦ, президентът на републиката Александър Лукашенко е бил подведен.

 

Това съобщи в петък специалният представител на президента на Руската федерация за търговско-икономическо сътрудничество с Беларус, посланикът в Минск Михаил Бабич, в предаване на телевизионния канал Русия-24.

„Информацията е невярна” – каза той.
„За съжаление трябва да заявя, че президентът отново е бил подведен – фактът е, че нито аз, нито други длъжностни лица от руската страна никога не сме съобщавали окончателната цена на беларуската АЕЦ.“

„Не се съобщава, първо, защото сега никой не я знае.
На второ място, поради факта, че може да се изчисли само след завършване на строителството на двата блока, и това, както е известно, ще се случи не по-рано от края на 2020 година”, – обясни Бабич.

По-рано Лукашенко, в послание към беларуския народ и парламента на страната, заяви че разходите за строителство на беларуската атомна електроцентрала могат да бъдат около 7 млрд. долара вместо 10 млрд. долара, предвидени от беларуско-руското кредитно споразумение.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/6354766

Tags: , , , ,

One Response to Руският посланик коментира думите на Лукашенко за реалната стойност на беларуската АЕЦ

  1. TSO on 20.04.2019 at 1:45

    На Бацько колкото пари му се откъсват от сърцето, толкова заявява, че ще струва. И сигурно ще се окаже прав. Даже със сигурност.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари