ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На ATOMEXPO 2019 се проведе специално мероприятие „Фукушима днес”

18.04.2019

В рамките на деловта програма на XI Международен форум ATOMEXPO 2019, на 16 април се проведе специалното събитие «Фукушима днес», организирано от АО «Техснабэкспорт».

 

Доклад на тема „Осем години след инцидента: сегашното състояние на АЕЦ и прилежащите територии, укрепване на общественото доверие” бе направен от г-н Т. Синкава, генерален директор на дирекция „Международно енергийно и технологично сътрудничество”, генерален директор за реагиране при стихийни бедствия към Министерството на икономиката, промишлеността и търговия на Япония.

Г-н Т. Синкава говори за текущото състояние на възстановителните дейности, като се фокусира върху активната работа на правителството на Япония за възстановяване на засегнатите райони в крайбрежната зона на префектура Фукушима.

Г-н М. Ишикава, генерален мениджър на Tokyo Electric Power Company Holdings, Inc., TEPCO, оператор на аварийна атомна електроцентрала, представи доклад на тема „Въпроси на дезактивацията и извеждането от експлоатация на АЕЦ „Фукушима-Дайичи”: текущо състояние и предизвикателства”.
В изказването на г-н М. Ишикава бе отбелязано значително подобрение на ситуацията на обекта, което дава възможност да се продължи работата по извеждане от експлоатация в стабилен режим и в съответствие с утвърдената стратегия и план.
Във фокуса на постоянното внимание на TEPCO е да минимизира рисковете, да спазва предпазните мерки и да осигури ефективна обратна връзка с населението.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/04/17/94099

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари