ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На ATOMEXPO-2019 ще се проведе кръгла маса за намиране на най-добрата комбинация от ядрена и възобновяема енергия за постигане целите на устойчивото развитие.

14.04.2019

На Атомекспо-2019 в Сочи (15-16 април) ще се проведе кръгла маса, посветена на намирането на най-доброто съчетание на ядрената и възобновяемата енергия за постигане на устойчиво развитие.
Дискусията е организирана съвместно със Световната ядрена асоциация (WNA).

Участниците ще споделят опита си при производство на електроенергия в страни, в които ядрената енергетика отдавна е част от нисковъглеродния енергиен микс, както и в държави, които сега започват да използват „атома“.
Те ще обсъдят как различните технологии за производство могат да работят заедно за достигане на максимален ефект в борбата с глобалното затопляне.

В кръглата маса ще участват генералният директор на Световния енергиен съвет Кристоф Фрей, вицепрезидентът по маркетинг и развитие на бизнеса на „Русатом Оверсиз“ Антон Москвин, генералният директор на неправителствената организация Think Atom Раули Партанен и други.

Подробности на: https://www.rosatom.ru/news-lent/31024/

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари