ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Энергомашспецсталь» ще достави през юни 1280 тона заготовки за АЕЦ „Аккую” в Турция

30.03.2019

Предприятието „Енергомашспецстал“ (ЕМСС) ще достави през юни тази година 1280 тона заготовки за строителството на реакторното оборудване на Втори енергоблок на АЕЦ „Аккую“ в Турция.

 

Специална комисия с участието на Турската агенция по атомна енергия (ТАЕК) провери резултатите от ултразвуковия контрол и консервиране на заготовките преди изпращането им.
Скоро към Турция ще бъдат изпратени 4 изделия с общо тегло от 215 тона.

През 2015 г. ЕМСС подписа договор за изработване на заготовки за парогенераторите на Втори енергоблок на АЕЦ „Аккую“. През 2018 г. компанията достави заготовки за оборудването на Първи енергоблок с обща маса от 1408 тона.

АЕЦ „Аккую“ се строи на Средиземно море в провинция Мерсин. Тя ще се състои от четири енергоблока с реактори ВВЕР-1200. Производствената ѝ мощност е 35 милиарда kWh на година.

Много подробности на: http://emss.ua/na-e-mss-proshla-priemka-zagotovok-dlya-reaktornogo-oborudovaniya-e-nergobloka-n2-ae-s-akkuyu/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари