ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ-2 – Успешно завърши етапът на физическия пуск на втори енергоблок

29.03.2019

Във Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 приключи един от ключовите етапи по въвеждането в експлоатация – етапът на физическото стартиране (физически пуск).
Той е потвърждение, че въвежданите в експлоатация енергоблокове ще работят безопасно и надеждно на проектни параметри по време на целия срок на експлоатация.

 

 

 

Процесът преминава през два основни етапа – зареждане на ядрено гориво в реактора и извеждане на реакторната инсталация на минимално контролируемо ниво на мощност и провеждане на физически експерименти.

В процеса на физическото стартиране се определят характеристиките на активната зона, необходими при експлоатацията на реактора.

 


„На 27 март 2019 г. ние завършихме комплекса от проверки, тестове и измервания на неутронно-физическите характеристики на реактора, предвидени от програмата за физическо стартиране. Това означава, че този етап е приключен“, отбеляза заместник главният инженер Владимир Казанский.

Подробности на: http://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/main-news/30820/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари