ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия и САЩ документират ангажимента си за строителството на нови енергоблокове с AP-1000

17.03.2019

САЩ и Индия се споразумяха за засилване на сътрудничеството в областта на безопасността и гражданската атомна енергетика, включително изграждането на шест енергоблока по американска технология в Индия.

 

 

Двете страни обсъждат доставката на американски ядрени реактори вече повече от десетилетие, като пречка за осъществяването на проекта бе необходимостта от привеждане на част от индийското законодателство в съответствие с международните норми.

Базираната в Питсбърг американска компания „Уестингхаус“ преговаряше за изграждане на 6 енергоблока в Индия в продължение на години, но процесът бе бавен и проектът бе поставен под съмнение, когато през 2017 г. „Уестингхаус“ подаде заявление за банкрут.

Миналия октомври Индия и Русия подписаха споразумение за изграждане на още 6 ядрени енергоблока на нова площадка в азиатската държава след среща на високо ниво на ръководителите на двете държави в Ню Делхи.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/India-USA-document-their-commitment-to-new-build

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари