ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия и САЩ документират ангажимента си за строителството на нови енергоблокове с AP-1000

17.03.2019

САЩ и Индия се споразумяха за засилване на сътрудничеството в областта на безопасността и гражданската атомна енергетика, включително изграждането на шест енергоблока по американска технология в Индия.

 

 

Двете страни обсъждат доставката на американски ядрени реактори вече повече от десетилетие, като пречка за осъществяването на проекта бе необходимостта от привеждане на част от индийското законодателство в съответствие с международните норми.

Базираната в Питсбърг американска компания „Уестингхаус“ преговаряше за изграждане на 6 енергоблока в Индия в продължение на години, но процесът бе бавен и проектът бе поставен под съмнение, когато през 2017 г. „Уестингхаус“ подаде заявление за банкрут.

Миналия октомври Индия и Русия подписаха споразумение за изграждане на още 6 ядрени енергоблока на нова площадка в азиатската държава след среща на високо ниво на ръководителите на двете държави в Ню Делхи.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/India-USA-document-their-commitment-to-new-build

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари