ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР нарече демонтажа на ядрения център в Йонбьон най-реалистичната стъпка за денуклеаризация

14.03.2019

Властите на КНДР смятат, че тяхното предложение за демонтаж на ядрения център Йонбьон в замяна на частичното вдигане на международните санкции е най-реалистичната стъпка за започване на процеса на денуклеаризация.
Това съобщи в сряда информационният интернет портал на КНДР „Arirang Meari“.

„Нашата република направи най-реалистичното и щедро предложение за денуклеаризация в съответствие с принципите на изграждане на доверие и поетапни решения“, се казва в статията.

Както е отбелязано в коментарите, Пхенян остава ангажиран с обещанията си за денуклеаризация на Корейския полуостров, но също така се надява, че Вашингтон ще поеме в отговор „ясни ангажименти“.

„Резултатите от преговорите, които предизвикаха разочарование както в страната, така и в чужбина, ясно показват, че би било невъзможно да се пренапише историята на отношенията между КНДР и САЩ без твърдата позиция и решимостта на американските власти“, подчертават авторите на статията.

По-рано медиите от КНДР съобщаваха за твърдото намерение на властите на народната република да се придържат към задълженията си по денуклеаризацията, както и готовността им да продължат преговорите със САЩ.

Статия, излагаща тази позиция, публикувана във вторник от информационния портал на КНДР „Uriminzokkiri“, беше първият такъв коментар в печата на народната република след приключването на срещата на върха на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп във Виетнам.

Източник: http://www.atominfo.ru/new sy/z0335.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари