ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Венецуела – Енергийната система на страната е атакувана по три направления

13.03.2019

Правителството на Венецуела съобщи как е атакувана енергийната система на страната.

 

Министърът на съобщенията и информацията на Венецуела Хорхе Родригес обясни по какъв начин енергийната система на страната е била атакувана.
Според него, автоматизираната система за управление на водноелектрическата централа в Ел-Гури е претърпяла кибернетична атака. Министърът обвини за атаката САЩ.

Като доказателство, Хорхе Родригес цитира и съобщение в Twitter от американския сенатор Марко Рубио, което се появи няколко минути след изключването на енергийната система на 7 март.
В него Марко Рубио обяви пълно изключване на 18 от 23-те щата на Венецуела, както и блек-аут на главното летище на страната и отказ на резервните генератори на летището.
Според министъра такова бързо и точно предаване на информация свидетелства и за американската следа в този инцидент.

На 11 март венецуелският президент Николас Мадуро също говори за това, как бе атакувана енергийната система на страната.
Мадуро каза, че първоначално на кибератаки са били подложени системите на компанията Corpoelec – водноелектрическата централа Симон Боливар и системата в Каракас.
После, според президента на Венецуела, е бил приложен електромагнитен импулс, който прекъсва процеса на възстановяване на системата. Освен това е имало и физически нападения върху енергийни обекти под формата на палежи и подкопаване на съоръжения в електрически подстанции.

Трудната ситуация с енергийните доставки бе незабавно използвана от опозицията. Може да се предположи, че всичко това е започнало с такава цел. По предложение на Хуан Гуайдо, Народното събрание обяви извънредно положение в страната заради енергийната ситуация.

Всичко това се стреми да намали авторитета на венецуелското правителство в очите на населението, правят се опити да се покаже, че властта не е в състояние да управлява страната и е необходимо да се смени с друга, “демократична”.

Източник: http://xn--80adja4ak3aq4g.ru-an.info

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари