ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В ход е подготовката на “ATOMEXPO 2019” в Сочи

21.02.2019

На 15 и 16 април 2019 г. в Сочи ще се проведе XI Международен форум „АТОМЕКСПО“, чиято главна тема ще бъде приносът на модерните атомни технологии за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Форумът се провежда за единадесети път, като през последните години се превърна от мероприятие на руския ядрен отрасъл с участието на международни партньори в глобално дискусионно събитие с трибуна, предоставена от страна на „Росатом“.

Деловата програма на „АТОМЕКСПО 2019“ първоначално се оформя от Международен програмен комитет, в чийто състав влизат генералният директор на Агенцията по ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Уилям Мегвуд, генералният директор на Световната ядрена асоциация (WNA) Агнета Ризинг, председателят на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) Жак Регалдо, бившият генерален директор на Агенцията за ядрена енергия на ОИСР Луис Ечавари и други.

В рамките на „АТОМЕКСПО 2019“ се планира обсъждането на глобални въпроси за развитието на нисковъглеродната енергетика, съответните подходи към екологията и природните ресурси, „зелените“ инвестиции, международните партньорства в полза на устойчивото развитие.
Сред ключовите теми на кръглите маси и панелните дискусии са приложението на ядрените и радиационните технологии в промишлеността, науката, медицината и селското стопанство; съхраняване на информация; разпространение на съвременни управленски решения; внедряване на цифрови технологии в развитието на градската инфраструктура и повишаването на качеството на живот на хората. Площта на изложението надхвърля 13 000 кв. м.

На 15 април, в деня на откриването на форума, ще се състои церемония по връчването на „ATOMEXPO AWARDS“ – международни професионални награди за заслуги на компаниите от световната индустрия, които допринасят за използването на атомната енергия в полза на човечеството.

Подробности на: http://atomexpo.com/na-atomekspo-2019-obsudyat-vklad-peredovyih-atomnyih-tehnologiy-v-ustoychivoe-razvitie/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари