ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената енергийна установка на подводния безпилотен апарат „Посейдон” му осигурява неограничен радиус на действие и скорост над 200 километра в час

08.02.2019

Подводните изпитания на ядрената енергийна установка на безпилотния апарат „Посейдон“ потвърдиха предварително заявените характеристики на неговия неограничен обхват на действие и максимална скорост над 200 км/ч.
Това съобщи за ТАСС
източник във военно-промишления комплекс на Руската федерация.

 

 

 

„По време на изпитанията в морската акватория на ядрената енергийна установка, обявените характеристики на неограничен обхват на използването на „Посейдон” и скорост над 200 км/ч бяха напълно потвърдени,“ каза източникът на агенцията.

ТАСС няма официално потвърждение на предоставената от източника информация.

Военноморските сили планират да поставят на бойно дежурство до 32 апарата „Посейдон”.

На 2 февруари руският президент Владимир Путин обяви края на ключовия етап на изпитанията на стратегическия необитаем подводен апарат „Посейдон”.
Както съобщи за ТАСС в края на декември 2018 година, източник от военно-промишления комплекс, по това време в морето е била тествана ядрена енергийна установка, поставена в корпуса на дейстащ апарат.

За първи път Путин съобщи в своето послание до Федералното събрание през март 2018 г. за безпилотен подводен апарат с ядрена енергийна установка в Русия.
Президентът съобщи, че тези безпилотни подводни апарати могат да бъдат оборудвани с конвенционални и ядрени оръжия и ще могат да унищожават обекти от инфраструктурата на противника, самолетоносачи и т.н.
Също така преди това бе съобщено, че устройството ще има междуконтинентален обхват на действие и работна дълбочина над 1 км.

Източник: http://eurasian-defence.ru/?q=print/43305

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари