ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Потреблението на електроенергия през 2018 година се е увеличило с 8,5%

21.01.2019

Потреблението на електроенергия в Китай – един от ключовите показатели за икономическата активност – нарасна до 8,5% на годишна база през 2018 година – достигайки  6,8 трилиона kWh.

 

Това се посочва в доклада на Държавната енергийна администрация на Китай, публикуван в неделя.

Според доклада в края на миналата година ръстът на потреблението на енергия в сектора на услугите е 12.7%, а потреблението на енергия за домакинствата – 10.4%.
Темповете на растеж в промишлеността и селското стопанство достигат съответно 9.8% и 7.2% (абсолютни стойности не са дадени).

Според ведомството, „през 2018 г. в Китай се наблюдава постоянно нарастване на потреблението на енергия на фона на стабилния икономически растеж.“

Въпреки забавянето на растежа на БВП в Китай през третото тримесечие на миналата година до 6.5% (през първото тримесечие на 2018 г. тази цифра е 6.8%, през второто – 6.7%), статистиката съответства на целевата стойност на икономическия растеж на Китай през 2018 г. 6,5%, според управлението.

В края на 2016 г. обемът на потреблението на електроенергия в Китай нарасна с 5% и възлиза на 5,9 трилиона kWh. През 2017 г. цифрата нараства с 6,6% – до 6,3 трилиона kWh.

Източник: ТАСС

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари