ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Rolls-Royce подписа споразумение за сътрудничество с OT industries по проекта за АЕЦ „Пакш-2”

14.01.2019

С цел разширяване на стратегическото си сътрудничество в Унгария, Ролс-Ройс подписа меморандум за разбирателство с унгарската OT Industries.
Намерението е да се намери потенциална област за съвместна работа в рамките на проекта за АЕЦ „Пакш“ 2, например предоставяне на аварийни дизелови генератори (EDG) и контролно- измервателни системи (I&C) за новите два реактора тип ВВЕР-1200 на АЕЦ „Пакш“ 2.

Нийл Парисън, директор „Стратегически клиенти“ в Ролс-Ройс, съобщи, че „като част от нашето намерение да си сътрудничим с „Росатом“, проектът за АЕЦ „Пакш“ 2 е от стратегическо значение за Ролс-Ройс, заедно с проектите за АЕЦ „Ханхикиви“ 1 във Финландия и за АЕЦ „Аккую“ в Турция“.

Компанията OT Industries е мажоритарна собственост на MOL Group – водеща международна компания за нефт и газ с богат опит в проекти за инженеринг, доставка и строителство и в областта на ядрената енергетика.

Подробности на: https://www.rolls-royce.com/media/press-releases/2019/08-01-2019-rr-signs-collaboration-agreement-with-ot-industries.aspx

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари