ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Филиал на Volkswagen ще продава чиста електроенергия

10.01.2019

Volkswagen създаде компания, която ще доставя електричество от възобновяеми източници, както и ще разработва и продава зарядни устройства за електрически превозни средства.

 

Немският автомобилен производител Volkswagen (VW) предприема нова стъпка към електромобилността. VW обяви във вторник, 8 януари, създаването на дъщерно дружество Elli Group GmbH, което ще предлага електричество и възможност за зареждане на електрически превозни средства. Седалището на компанията, чието име се формира от началните букви на думите „електрически“ и „живот“, се намира в Берлин.

От февруари Elli Group GmbH ще доставя електроенергия от възобновяеми източници, без да вредят на емисиите на въглероден двуокис в околната среда. В този случай клиентите на фирмата могат да станат като други фирми, така и частни лица.

В плановете на новата „дъщеря“ на немския автомобилен гигант също така влиза: да разработват и продават зарядни устройства за домашна и корпоративна употреба на собствениците на електрически превозни средства, да съветват компаниите, които възнамеряват да прехвърлят автопарка си на електрическо задвижване.

С помощта на Elli Group GmbH Volkswagen възнамерява да увеличи броя на станциите за зареждане на паркингите за своите служители от 1000 до повече от 5000 до 2020 г. и да осигури устройства за зареждане на електрически превозни средства на всичките си 4000 дистрибутори и сервизни партньори в Европейския съюз преди тази дата.

По-рано беше съобщено, че Volkswagen планира да съкрати около една трета от служителите на двете си фабрики в Хановер и Емден. Това се дължи на преориентирането на европейския пазар към електрически автомобили и постепенното отказване на страните от ЕС от машини с дизелови двигатели.

Източник: https://elektrovesti.net/64056_dochernee-predpriyatie-volkswagen-budet-prodavat-chistuyu-elektroenergiyu

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари