ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


DW – Електроенергията от ТЕЦ в Украйна е най-скъпата в света

09.12.2018

Предлагам ви една интригуваща публикация на DW-Украйна за редица неизвестни на българската общественост факти свързани с въглищната енергетика на страната

 

Електроенергията, произведена в украинските топлоелектрически централи, е най-скъпата в света. По-скъпа, отколкото в страни, където няма въглища.
В Украйна, почти всички въглища е собственост на едно лице, той е собственик и на ТЕЦ. Първо той произвежда евтини въглища, след което ги продава на себе си, своите топлоелектрически централи на високи цени, благодарение на схемата за крадене „Ротердам +”, след което продава електроенергия на украинците.

Бедните надплащат, но търпят. Миньорите работят в скотски условия, като роби, получавайки копейки – но търпят. Миньорите-роби в окупираните територии получават още по-малко и работят в още по-тежки условия, но дори и там не съумяват да протестират.

Фактите

Най-скъпата електроенергия в света и най-ниското заплащане на труда на тези, които я произвеждат.

 

 

 

Видеото на европейската медия DW е посветено на анализа и заключенията на европейците, които също смятат, че това е нагъл грабеж. Очевиден, с нищо не прикриван, шокиращ.
Но абсолютно безнаказан в Украйна.

Сегашната украинска власт си сътрудничи плодотворно с Ахметов, поделяйки свръх-печалбите, получени чрез явен грабеж. Народът е глупав и патриотичен – достатъчно е да му се каже за Томос или да се наложи военно положение, за да говорят за това, а не за ограбването.

Бедните французи протестират след опита на властите да повишат цените на бензина, а богатите украинци покорно надплащат милиарди за електроенергия, преживявайки за колите, изгорени в Париж. Съжаляват парижаните.

Те не изпитват съжаление за себе си, въпреки че в супермаркетите полицията вече стреля по онези, които се опитват да откраднат храна – http://pauluskp.com/news/8cbe5323b.
А представителите на властите и патриотичните медии представят подобни репресии като победа над престъпността.

Диктатура на примитивните крадци, обедняване, оскотяване и пълна липса на съпротива. Триумф на приспособленците и опортюнистите. Празни стомаси и празни умове. Законът е заменен от насилие и корупция. Украйна никога до сега не е паднала толкова ниско.

Това е истината – на дъното властва тъмнината, а на върха – тъмнината на властта.

Французите, ако се окажат в същото положение като украинците, няма да палят автомобили и да блокират пътищата.
Не, те ще отидат в музея, ще изнесат гилотината на площада, ще я смажат, ще я почистят – и ще я включат на пълна мощност.

 

Но в Украйна е така!

Подробности с видео на: http://pauluskp.com/news/33fef87f9

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари