ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилия ще възстанови строителството на АЕЦ „Ангра-3” – Водещите световни компании проявяват интерес

09.11.2018

Пет компании от различни страни разглеждат възможността за сътрудничество с бразилската държавна компания Eletronuclear, която смята да възобнови строителството на АЕЦ в Ангра дос Рейс.

 

Става въпрос за АЕЦ „Ангра“ 3, която е частично построена от бразилското правителство, предаде „Ройтерс“.

Интересът на чуждестранните компании към проекта нарасна, след като правителствената агенция повиши цените на генерираната електроенергия от централата от 250 на 480 реала за мегаватчас (http://www.eletronuclear.gov.br/Imprensa-e-Midias/Paginas/Nova-tarifa-%C3%A9-primeiro-passo-para-retomada-das-obras-de-Angra-3.aspx ).

Заинтересованите компании за участие в строителството на АЕЦ са руската „Росатом“, китайската CNNC, южнокорейската Kepco Engineering & Construction, както и консорциум от френската Electricité de France и японската Mitsubishi Heavy Industries.

Бразилската Eletronuclear съобщи, че планира да възобнови строителството на атомната централа през 2020 година, затова официалните процедури за избор на партньор трябва да бъдат публикувани в началото на следващата година.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/11/07/90235

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари