ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Основното технологично оборудване на турбинния остров на АЕЦ „Дабаа” ще бъде доставено от Атомэнергомаш и General Electric

13.10.2018

ААЕМ – съвместно предприятие на „Атоменергомаш“ и General Electric, сключи договор за доставка на оборудване за Машинна зала на египетската АЕЦ „Дабаа“.

Според договора компанията ще извърши проектиране, изработване и доставка на четири комплекта парни турбини, кондензатори, турбогенератори и отделно спомагателно оборудване и ще окаже технически консултации по монтажа на доставеното оборудване на площадката на АЕЦ. Повече от 50% от оборудването ще се произвежда на територията на Русия.

В централата ще бъдат инсталирани парни турбини Arabelle и турбогенератори Gigatop, изработени от General Electric.

„Убеден съм, че сътрудничеството между машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, и GE Power ще стане надеждна основа за успешното изпълнение на този проект“, заяви генералният директор на ААЕМ Иля Вергизаев.

По думите му, двете компании си партнират повече от 11 години и заедно работят за развитието на високотехнологични компетенции както в областта на изграждане на оборудването за турбинния остров на АЕЦ, така и в областта на развитие на най-новите производствени технологии.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/10/10/89492

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари