ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „Аккую” – първи ден на отворените врати

11.10.2018

Първи Ден на отворените врати за местното население се проведе на площадката на изграждащата се турска АЕЦ „Аккую“. Решението да се поканят местни жители бе взето във връзка с интереса към изграждането на АЕЦ от хората от близките населени места.

 

 

„Проведохме Деня на откритите врати днес, защото неотдавна получихме лицензия за строителство и вече започнахме активната работа, от която се виждат и резултати, които могат да бъдат показани на хората“, заяви генералният директор на „Аккую Нуклеар“ Юрий Галанчук.

Информационният център за АЕЦ „Аккую“, изграден в Мерсин, вече работи активно и запознава населението с въпросите за атомната енергия и строителството на централата, коментира Галанчук.

АЕЦ „Аккую“ се изгражда от „Росатом“ в южната част на Турция. Проектът включва четири енергоблока с реактори ВВЕР-1200 от поколение „3 плюс“. Стойността му е близо 20 милиарда долара. Въвеждането в експлоатация на Първи енергоблок се очаква през 2023 г., след което ще бъде пускан по един енергоблок годишно. Проектът се изгражда по модела ВОО – „строй, владей, експлоатирай“, по който руската страна ще изгради АЕЦ и ще я управлява.

Подробности на: http://www.akkunpp.com/na-ploschadke-aes-akkuyu-vpervye-proshel-den-otkrytykh-dverej/update

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари