ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна падна до дъното на рейтинга на страните – големи потребители на енергия

08.10.2018

Докладът за енергийна сигурност International Index of Energy Security е публикуван.
Украйна падна на дъното на класацията сред 25 страни – големи потребители на енергия.

 

Докладът за енергийната сигурност на Международния индекс на енергийната сигурност 2018 обобщава статистическите данни за 2016 г., сочи Олга Белкова, народен депутат на Украйна в zn.ua.

Тя подчерта, че е много важно да се сравнява Украйна със съответните страни, така че ние сме в групата на страните, които консумират много енергия и затова въпросът за енергийната сигурност е от особено значение. Това са страни като Норвегия, САЩ, Мексико, Канада, Австралия, Полша, Франция и други.

„В нашата група Норвегия, САЩ, Великобритания, Мексико и Дания имат най-висок рейтинг. Изглежда, че това не е въпрос на големината на страната, наличието на собствени енергийни ресурси, старата демокрация или колониалното минало.
Това е въпрос на подходите на страните именно за определен период към определении ключови предизвикателства на света», пише Белкова.

Это вопрос подходов страны именно в определенный период к определенным ключевым вызовам мира“, предизвикателства на света „, – пише Белкова.

Подробности на: https://glavred.info/economics/10017116-ukraina-opustilas-na-dno-reytinga-stran-krupnyh-potrebiteley-energii.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари