ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


NuGen има сериозен проблем – заплашена е от реален риск за ликвидация

29.09.2018

Компанията NuGeneration (британско подразделение на „Тошиба“), която възнамерява да построи и експлоатира АЕЦ „Мурсайд“ във Великобритания, се сблъсква с „напълно реален риск“ от ликвидация и разпродаване на активите.
Това заяви генералният директор на NuGen Том Самсън на индустриална конференция на 21 септември.

 

 

Първоначално NuGen планираше да построи три енергоблока AP1000 с обща мощност 3600 МВт на площадката на АЕЦ „Мурсайд“ в Северна Англия.
Но след като „Уестингхаус“ започна процедура за защита от банкрут през март 2017 г., „Тошиба“ обяви, че излиза от бизнеса за строителство на АЕЦ в чужбина и възнамерява да продаде дъщерната си компания NuGen.

 

През миналата година корейската KEPCO започна преговори с „Тошиба“ за NuGen и предложи да построи два енергоблока APR1400 на площадката на АЕЦ „Мурсайд“.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари