ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената индустрия призовава за активни действия за опазване на климата

22.09.2018

Световната ядрена асоциация (WNA) призова Организацията на обединените нации и атомната индустрия да предприемат решителни действия за чиста енергия.
„Искам повече действия и искам атомната енергия да бъде част от решението, защото знаем, че няма устойчиво енергийно бъдеще без атомна енергия“, заяви генералният директор на WNA Агнета Ризинг.

 

Тя сподели, че е разочарована, че на 10 септември генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова света да избегне последиците от случващите се климатични промени, но „не призна атомната енергия като жизненоважен компонент за постигане на това“.

Ризинг повтори посланието на изпълнителния директор на Международната агенция за енергетика Фатих Бирол, който заяви през май, че няма устойчиво енергийно бъдеще без атомна енергия.

Няма страна в света, която е постигнала декарбонизация без атомна енергия, заяви Ризинг и добави, че технологичните новости и научното развитие са важни, но е необходимо да се използва и това, с което светът разполага в момента.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-industry-leads-call-for-decisive-action-on

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари