ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – АЕЦ „Дабаа” – Същинската работа по изграждането на първи блок започва през 2020 година

18.09.2018

Министерството на енергетиката и възобновяемите енергийни източници на Египет съобщи, че дейностите по строителството на Първи енергоблок на АЕЦ „Дабаа“ ще започнат през лятото на 2020 г.

Прессекретарят на ведомството Айман Хамза съобщи, че предварителните проучвания съвместно с руската страна ще приключат в рамките на две години – т.е. през 2020 г.
Въвеждането на енергоблока в търговска експлоатация е планирано за 2026 г., заяви Хамза.

Бившият заместник-директор на Управлението за АЕЦ Али Абдул Наби заяви, че ще бъдат проведени предварителни проучвания за безопасността. След това отчетът ще бъде предаден на Управлението за по-нататъшно разглеждане и решение, че избраната площадка е подходяща за строителството на атомен обект. В последствие се очаква издаване на разрешение за началото на строителството, което ще продължи около 56 месеца.

Али Абдул Наби добави, че делът на участие на големи египетски компании в проекта ще бъде достатъчно висок. Заедно с „Росатом“ те ще дадат своя принос при строителството на АЕЦ и в частност при изграждане на външната част на сградата на ядрения остров.

Източник: http://www.elyomnew.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари