ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ извърши преглед на ядрената инфраструктура на Судан

18.09.2018

Суданското правителство е твърдо решено да развива инфраструктурата, необходима за безопасна и сигурна мирна ядрена програма.

 

Това е изводът на екипа експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), които проведоха осемдневна мисия по покана на суданското правителство.

Судан иска да увеличи инсталираните си генериращи мощности, за да подкрепи социално-икономическото развитие на страната особено в индустриалната сфера, селското стопанство и минната промишленост. Правителството предвижда търсенето на електроенергия до 2031 година да се удвои и да достигне около 8500 MW.

Мисията INIR направи преглед на развитието на ядрената инфраструктура на страната, използвайки сравнителен метод, който трябва да помогне на страните, които обмислят или планират изграждането на първата си АЕЦ.
Методът разделя дейностите, необходими за изграждане на инфраструктура за ядрена енергийна програма на три прогресивни фази за развитие.

Екипът на МААЕ включваше експерти от Мароко, Словения и Южна Африка при домакинството на Суданската организация за осъществяване на ядрената енергийна програма (NEPIO).

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/IAEA-completes-Sudan-nuclear-infrastructure-review

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари