ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ извърши преглед на ядрената инфраструктура на Судан

18.09.2018

Суданското правителство е твърдо решено да развива инфраструктурата, необходима за безопасна и сигурна мирна ядрена програма.

 

Това е изводът на екипа експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), които проведоха осемдневна мисия по покана на суданското правителство.

Судан иска да увеличи инсталираните си генериращи мощности, за да подкрепи социално-икономическото развитие на страната особено в индустриалната сфера, селското стопанство и минната промишленост. Правителството предвижда търсенето на електроенергия до 2031 година да се удвои и да достигне около 8500 MW.

Мисията INIR направи преглед на развитието на ядрената инфраструктура на страната, използвайки сравнителен метод, който трябва да помогне на страните, които обмислят или планират изграждането на първата си АЕЦ.
Методът разделя дейностите, необходими за изграждане на инфраструктура за ядрена енергийна програма на три прогресивни фази за развитие.

Екипът на МААЕ включваше експерти от Мароко, Словения и Южна Африка при домакинството на Суданската организация за осъществяване на ядрената енергийна програма (NEPIO).

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/IAEA-completes-Sudan-nuclear-infrastructure-review

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари