ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


NEA – Борбата с климатичните промени изизква реформа на пазара на електроенергия

16.09.2018

Ако страните искат сериозно да се борят с климатичните промени, те трябва да реформират своите електроенергийни пазари. Това заяви Уилям Магууд (William D. Magwood), генерален директор на Агенцията за ядрена енергия (NEA) по време на Симпозиума на Световната ядрена асоциация в Лондон.

 

„Електроенергийните пазари са проектирани в средата на миналия век за система, която всъщност вече не съществува. Виждаме в много части на света цени на електроенергията, които или са много ниски или всъщност са отрицателни в някои части на деня, а някои държави с относително стари водноелектрически електроцентрали губят пари“, заяви той.

 

 

 

Говорейки за Парижкото споразумение за климата, което влезе в сила през ноември 2016 г., Магууд заяви: „В Париж светът обяви, че е загрижен за климатичните промени. Това може би е едно от най-големите предизвикателства, които стоят пред нас – как да приспособим енергийните пазари, за да направим това, което е необходимо по света. И като приспособяваме тези пазари, ще открием, че начинът по който сравняваме енергийните технологии е наистина изцяло неадекватен“, коментира Магууд.

Той подчерта факта, че пазарните цени на електроенергията от възобновяеми енергийни източници не включват пренос и системни разходи.

Много подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-costs-must-fall-to-be-competitive,-says-NE

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари