ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


MHI – Втората АЕЦ “Sinop” в Турция може да излезе 2 пъти по-скъпо от предвиденото

09.08.2018

В края на юли 2018 г. компанията Mitsubishi Heavy Industries, Ltd (MHI), която трябва да получи поръчката за строителството на втората АЕЦ в Турция, представи на турското правителство своя доклад с резултатите от оценката на проекта.
По предварителни данни в документа се посочва ръст на разходите почти два пъти в сравнение с началните предположения.

 

Общият бюджет на строителството може и още да се промени заради неопределени условия като стойност на привлечените средства и план-проекта за производство на електроенергията. Предполага се обаче, че разходите ще надвишат два пъти първоначалните и ще достигнат 5 трилиона йени (около 50 милиарда долара) за предвидените четири енергоблока на АЕЦ.

Сега много ще зависи от това как Турция ще реагира на доклада на MHI, но се очакват тежки преговори. По време на посещението си в ЮАР на 27 юли тази година, турският президент Реджеп Ердоган заяви, че японско-френският проект за строителството на втора АЕЦ „изглежда има слаби страни“. Турският лидер отбеляза, че по проекта за третата АЕЦ „най-перспективен е Китай“.

Източник: http://www.nikkei.com

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари