ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Kepco вече не е предпочитаният купувач за NuGen

03.08.2018

Корпорацията „Тошиба“ е информирала южнокорейската KEPCO, че вече не е предпочитаният участник в търга за придобиване на 100% от британската NuGen.
От японската компания твърдят, че ще продължат да преговарят с
KEPCO, но ще се договарят и с други компании.

 

 

 

NuGen бе формирана през 2010 г. като британско съвместно предприятие между „Тошиба“ и френската Engie с цел строеж на АЕЦ с мощност от 3,8 гигавата в Мурсайд, Западна Къмбрия.

АЕЦ трябваше да е с реактор AP1000, разработен от американската „Уестингхаус“, която обаче подаде заявление за банкрут през март 2017 година.
През юли същата година „Тошиба“ стана единствен собственик на NuGen.

През декември японската компания уведоми, че KEPCO е избран за предпочитан участник в търга за NuGen. Но южнокорейското министерство на търговията, индустрията и енергията съобщи, че на 25 юли „Тошиба“ е уведомила KEPCO за промяната в ситуацията.

Японската корпорация иска да преговаря и с други компании заради значително увеличените оперативни разходи, породени от забавянето на продажбата на дялове в NuGen.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Kepco-loses-preferred-bidder-status-for-NuGen

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари