ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония поиска пълна денуклеаризация на КНДР – обзор на СМИ в региона

09.07.2018

Денуклеаризацията на Северна Корея трябва да бъде пълна, каза японският външен министър Таро Коно по време на среща с колегите му Майк Помпео (САЩ) и Канг Кинг Хуа (Южна Корея).

 

Това се съобщава от агенцията Kyodo.

„Политиките на трите страни са обединени в посока на цялостно, проверимо и необратимо премахване на всички оръжия за масово унищожение от Северна Корея, както и на балистичните ракети“, каза японският министър.

Телевизионният канал на NHK съобщава, че Коно подчертава също така необходимостта експертите на МААЕ да имат достъп до ядрените съоръжения на Пхенян.

Според “ Japan Times “ на срещата на външните министри на Съединените щати, Япония и Южна Корея бяха обсъдени мерки за премахване на ядрените оръжия от Северна Корея, но не са предоставени конкретни резултати.

На 7 юли КНДР разкритикува „едностранните и хищнически“ искания на Съединените щати за денуклеаризация, като ги нарече противоречащи на духа на срещата на севернокорейските и американските лидери в Сингапур в средата на юни.
Вашингтон и Пхенян, обаче, същия ден се споразумяха да създадат работни групи, които да работят по техническите въпроси за премахването на ядрените оръжия от Северна Корея и ядрената програма като цяло.

Срещата между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп се състоя на 12 юни.
На нея двамата лидери подписаха споразумение за развитието на двустранните отношения и обединението на усилията за постигане на мир на Корейския полуостров. Ким Чен Ун потвърди готовността си за премахване на ядрените оръжия.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари