ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония поиска пълна денуклеаризация на КНДР – обзор на СМИ в региона

09.07.2018

Денуклеаризацията на Северна Корея трябва да бъде пълна, каза японският външен министър Таро Коно по време на среща с колегите му Майк Помпео (САЩ) и Канг Кинг Хуа (Южна Корея).

 

Това се съобщава от агенцията Kyodo.

„Политиките на трите страни са обединени в посока на цялостно, проверимо и необратимо премахване на всички оръжия за масово унищожение от Северна Корея, както и на балистичните ракети“, каза японският министър.

Телевизионният канал на NHK съобщава, че Коно подчертава също така необходимостта експертите на МААЕ да имат достъп до ядрените съоръжения на Пхенян.

Според “ Japan Times “ на срещата на външните министри на Съединените щати, Япония и Южна Корея бяха обсъдени мерки за премахване на ядрените оръжия от Северна Корея, но не са предоставени конкретни резултати.

На 7 юли КНДР разкритикува „едностранните и хищнически“ искания на Съединените щати за денуклеаризация, като ги нарече противоречащи на духа на срещата на севернокорейските и американските лидери в Сингапур в средата на юни.
Вашингтон и Пхенян, обаче, същия ден се споразумяха да създадат работни групи, които да работят по техническите въпроси за премахването на ядрените оръжия от Северна Корея и ядрената програма като цяло.

Срещата между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп се състоя на 12 юни.
На нея двамата лидери подписаха споразумение за развитието на двустранните отношения и обединението на усилията за постигане на мир на Корейския полуостров. Ким Чен Ун потвърди готовността си за премахване на ядрените оръжия.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари