ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – „Международен проект за иновативни ядрени реактори“ (INPRO).

22.06.2018

Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) разработи нов инструмент, който да помогне на властите на всяка страна да вземат стратегически решения за развитието на атомната енергетика.

 

Миналия месец експерти от 16 страни завършиха работата си по проекта „пътни карти за прехода към глобално устойчиво развитие на ядрените енергийни системи“.

Анализът на ядрените енергийните системи на страните може да се направи с методологията на МААЕ „Международен проект за иновативни ядрени реактори“ (INPRO).
Тя е „комплексен и цялостен метод за оценка на цялата ядрена енергийна система на страната в няколко ключови области – икономика, инфраструктура, управление на отпадъци, спазване на режима за неразпространение, безопасност и околна среда.“

„Пътните карти“ могат да се използват и за определяне на това по какъв начин страните могат да се възползват от иновациите в ядрените технологии както на национално ниво, така и при сътрудничество с други държави.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/06/20/86806

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари