ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Очаква се първият AP-1000 да излезе на МКУ до края на месеца

19.06.2018

Първият завършен реактор AP1000 по дизайн на „Уестингхаус“ би трябвало да достигне първата си критичност до края на този юни. Това съобщи Чен Хуа, президент на китайската China National Nuclear Power Corporation.

След като бъде изведен на минимално контролируемо ниво на мощност след 5-годишно забавяне, първият в света АР1000 вероятно ще влезе и в търговска експлоатация до края на ноември.

Първи енергоблок на АЕЦ „Санмен“ изостава сериозно от графика след серия проблеми, свързани с дизайна и доставките. Това принуди Китай да избере други реактори за най-малко 8 енергоблока, вместо предвидения АР1000 на „Уестингхаус“. В бялата книга „Китайската ядрена индустрия 2017-2018: Здраво навита пружина“ се отбелязва, че „феноменът (Китай да се обърне към други модели за 8 проекта) не се разглежда като технологична победа за HPR1000 срещу AP1000, а като индикация за вот на ниско доверие за „Уестингхаус“ и AP1000 като цяло“.

Подобности на: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2018/06/15/westinghouse-ap1000-on-track-for-first-criticality-in-june-061502#.WygAzIiFPIU

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари