ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Канада – Дейностите по ПСЕ с 30 години на втори блок на АЕЦ „Darlington” с реактор CANDU навлизат в завършващата фаза

14.06.2018

Започнаха дейностите по повторното сглобяване на Втори енергоблок на американската АЕЦ „Дарлингтън“, съобщи компанията Ontario Power Generation.
878-мегаватовият енергоблок с реактор Candu е първият от четирите блока на централата, реакторите на които ще бъдат тотално обновени, за да може тя да работи още 30 години.

 

Ремонтът на АЕЦ „Дарлингън“ 2 започна през 2016 г., когато реакторът бе спрян и изолиран, след което горивото му бе извадено. Реакторът бе изцяло разглобен като последната от 480-те календриеви тръби беше отстранена на 3 май.

Възобновяването включва рехабилитация на парогенераторите, турбогенераторите, както и подобряване на системите и актуализиране на централата, за да отговаря на най-новите регулаторни изисквания.

Проектът на стойност 9 милиарда доллара предвижда обновяването на реакторите на АЕЦ „Дарлингтън“ да завърши през 2026 година.
Обновяването на Трети енергоблок ще започне след приключването на дейностите по Втори.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/C-Ontario-Power-Generation-starts-rebuilding-Darlington-2-1206177.html

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари