ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Като част от изпитанията, мощността на новия енергоблок на Ленинградската АЕЦ беше повишена за първи път до 90%

13.06.2018

Иновационният Първи енергоблок ВВЕР-1200 от поколение „три плюс“ на Ленинградската АЕЦ 2, който от 26 март се намира в опитно-промишлена експлоатация, за пръв път бе изведен на 90% мощност от номиналната.

 

Специалистите започнаха поредното изпробване на оборудването и технологичните системи за потвърждаване на тяхната надеждна, безопасна и ефективна експлоатация.

„Преодоляхме още едно важно предизвикателство – успешно завършихме целия комплекс от проверки на първия пусков енергоблок на ниво на мощност 75% от номиналната и излязохме на следващия подетап от тестовете. Може да се каже, че днес се намираме на три крачки от въвеждането на енергоблока в промишлена експлоатация – изпробване на 90% и на 100% мощност, както и 15 денонощия комплексни тестове на номинални параметри. Те ще станат финалният акорд от проверките“, отбеляза главният инженер на строящата се Ленинградска АЕЦ Александър Беляев.

Подробности на:https://www.mngz.ru/oil-gas-energetics/4072628-v-ramkah-ispytaniy-moschnost-novogo-energobloka-leningradskoy-aes-vpervye-povyshena-do-90.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари