ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Китайската CGN не търси директни държавни инвестиции за АЕЦ „Брадуел Би“

12.06.2018

Планираната АЕЦ източно от Лондон няма да изисква държавни инвестиции, заяви китайската компания, която се занимава с проекта, след като британското правителство бе критикувано, че помага за друг ядрен проект.
„Нямаме планове да търсим директна инвестиция от британското правителство за АЕЦ „Брадуел Би“, каза Робърт Дейвис, главен оперативен директор на CGN UK – британската дъщерна компания на китайската China General Nuclear Power Corporation (CGN) за „Ройтерс“.
След като първоначално заяви, че няма да инвестира в нова АЕЦ, британското правителство направи „обратен завой“, като съобщи, че може да придобие дял в проекта на Hitachi за АЕЦ „Уилфа“ в Уелс. Централата е на стойност близо 20 милиарда долара.
Дейвис отбеляза, че е твърде рано да се обсъжда финансирането в детайли, но фактът, че китайската компания заявява, че не се нуждае от директни инвестиции показва увереността й, че може сама да финансира проекта или да събере необходимите средства.
Източник: http://www.uk.reuters.com

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари