ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Евродепутатът Владимир Уручев ще бъде съветник на новия директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов

09.05.2012

Евродепутатът Владимир Уручев ще бъде съветник на новия директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Г-н Николов не е тесен специалист и ще му бъде необходима такава помощ. Разбира се, г-н Уручев си остава евродепутат, но той прекарва половината от времето в България и може да бъде много полезен, каза министърът.

Добрев посочи, че не е необходимо изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” да бъде тесен специалист, а по-скоро трябва да има организационни качества, да бъде упорит и да може да спазва сроковете.

Мисля, че с г-н Николов това ще бъде налице. Това, което г-н Николов трябва да направи, е да ускори процеса на удължаване ресурса на 5-ти и 6-ти блок, както и по-активна работа по отношение на новата проектна компания за новата мощност в АЕЦ „Козлодуй”, каза министърът. Според него – изпълнителният директор на атомната централа трябва да осъзнава политическата отговорност това да се случи.

Министърът все още не е предложи на премиера Бойко Борисов кой да заеме мястото на Валентин Николов като заместник-министър след като Николов бе назначен за директор на атомната централа. Това ще се случи в следващите няколко дни, каза министърът.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1650964

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари