ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse иска да участва в модернизирането на АЕЦ в Чехия

06.06.2018

Американската компания Westinghouse иска да участва в процеса на внедряване на цифрови технологии в чешките атомни електроцентрали.
В този случай, ако бъде обявен търг за строителството на още един ядрен енергоблок в републиката,
Westinghouse ще разгледа своето участие в него.

 

Това съобщи по време на посещението си в Чехия Хосе Еметерио Гутиерес, генерален директор на Westinghouse, която в март миналата година обяви банкрут и сега се реструктурира.
Гутиерес добави, че компанията възнамерява под контрола на новия си собственик да разширява дейността си в Централна и Източна Европа.

Националният план за действие за развитието на ядрената енергетика в Чехия предполага строителството на един енергоблок в АЕЦ „Темелин“ и един в АЕЦ „Дуковани“ с възможност за разширяване до два блока в двете електроцентрали.
Приоритет се дава на разширяването на АЕЦ „Дуковани“.

През 2009 г. бе обявен търг за разширяването на АЕЦ „Темелин“, но CEZ не получи правителствени гаранции за проекта и отмени търга през 2013 година.

Източник: https://byznys.ihned.cz/c1-66156570-americky-westinghouse-chce-v-cesku-modernizovat-jaderne-elektrarny-nabizi-digitalni-technologie-ktere-zvysi-bezpecnost

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари