ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EPR-1600 – EDF има значителни проблеми със заварките на реактора на АЕЦ “Фламанвил”

14.04.2018

След откриването на нови „вариации в качеството“ при заварката на реактора на АЕЦ „Фламанвил“ 3 в Нормандия, EDF съобщи на френската Агенция за ядрена сигурност (NSA), че проблемът е „значителен“ и може да доведе до още отлагане на проекта във времето.

 

Акциите на компанията паднаха с 1,6% на парижката фондова борса. EDF заяви, че е открила проблема по време на инспекция на 21 март. Проектът закъснява с години и надхвърля бюджета почти три пъти.

Притежаваната от държавата компания сега ще проведе допълнителни проверки на 150 заварки.
EDF се надяваше да започне зареждането на гориво в реактора в последната четвърт на тази година.

Петгодишният проект за създаване на реактор EPR от трето поколение започна през 2007 г. с бюджет 3,5 милиарда евро. Сега стойността му е 10,5 милиарда евро.

EPR в АЕЦ „Фламанвил“ трябваше да е вторият подобен изграден реактор след този в АЕЦ „Олкилуото“ във Финландия, който обаче също закъснява, надхвърля разходите си и трябва да влезе в експлоатация през 2019 г.

Плановете на Великобритания да построи два реактора EPR в АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ зависят от успеха на реактора в АЕЦ „Фламанвил“ 3.

EPR е разработен от Areva, EDF и Siemens.

Подробности на: http://www.globalconstructionreview.com/news/edfs-flamanville-plant-hit-significant-problems-re/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари