ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Американските специални служби ще проведат показни учения на Запорожската АЕЦ

13.04.2018

На Запорожската атомна електроцентрала в Енергодар ще се проведат тактически учения на антитерористичните сили с участието на специални части на Службата за сигурност на Украйна и Министерството на отбраната на САЩ.
Това съобщиха от пресслужбата на ЗапАЕЦ.

 

По сценария на маневрите ще се отработят действия в случай на проникване на терористи на територията на централата.
По време на ученията гражданският престой и движението на превозни средства в санитарната охранителна зона около атомната електроцентрала е възможно да бъдат ограничени.

Организаторите на събитието предупреждават, че всички, които ще бъдат в зоната за ученията, трябва да имат документи за самоличност в себе си. В упражненията ще се включват и бронирани превозни средства, силите на Националната гвардия и Националната полиция.

Непосредствено преди ученията в Запорожска област е фиксирано значително замърсяване на въздуха с: фенол, сероводород и серовъглерод.

„Максимално превишаване се регистрира за 5 съставки: фенол (0.016 mg / куб. М, 1.6 пъти по-висок от пределно допустимата кионцентрация – ПДК), въглероден сулфид (0.044 mg / m3, 1.47 пъти ПДК) mg / m3, 1,25 пъти по-висока от ПДК), както и прах и азотен диоксид, чиито максимално допустими концентрации са надвишени с 1,42 пъти (0,71 mg / m3) и 1,1 пъти (0, 21 мг / м3), съответно „- се казва в съобщението.

Източник: https://golos.ua/i/606937

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари