ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експерти от ЕС ще посетят Беларус от 12 до 16 март за партньорска проверка на резултатите от стрес-тестовете на АЕЦ

11.03.2018

Европейските експерти ще посетят Беларус от 12 до 16 март, за да проверят с партньорите си резултатите от стрес-тестовете на атомната електроцентрала, съобщиха от Госатомнадзор.

„Упълномощени експерти от групата на европейските регулиращи органи по ядрена безопасност (ENSREG) ще работят в Беларус от 12 до 16 март в рамките на партньорската проверка на националения доклад на Беларус за целенасочена преоценка на безопасността (стрес-тестове) на белоруската атомна електроцентрала.“ Делегация от 17 експерти от европейските регулаторни органи за ядрена безопасност се възглавява от Марк Фой – представител на офиса за ядрено регулиране на Великобритания”, казаха от Госатомнадзор.

„С 12 по 16 марта в Беларуси будут работать уполномоченные группой европейских регулирующих органов ядерной безопасности (ENSREG) эксперты в рамках партнёрской проверки национального доклада Беларуси о целевой переоценке безопасности (стресс-тестах) Белорусской АЭС. Делегацию из 17 экспертов из европейских регулирующих органов ядерной безопасности возглавит Марк Фой – представитель Офиса по ядерному регулированию Великобритании“, – сказали в.

Представители на МААЕ, Русия и Иран ще участват като наблюдатели.

По време на посещението експертите ще изяснят и обсъдят с белоруските експерти информацията, предоставена в националния доклад, ще посетят площадката за изграждане на Беларуската АЕЦ в Островец и ще подготвят окончателната версия на отчета от партньорската проверката.

Окончателният вариант на доклада се очаква да бъде представен през юни 2018 година в Минск по време на посещението на Съвета за партньорската проверка в Беларус.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsr/y0830.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари