ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Единодушно: Министърът да внесе предложения за „Белене“

03.03.2018

Въпреки че разискването за ядрената енергетика в парламента започна със скандал заради отсъствието на министъра в оставка Теменужка Петкова, то завърши с пълен консенсус.

 

Със 137 гласа „за“ депутатите приеха предложението на ГЕРБ и решиха министърът на енергетиката да внесе до 30 юни конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“, в това число и отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно юридическо лице.

Подобно беше и проекторешението на БСП, която обаче иска министърът на енергетиката в едномесечен срок да предложи пътна карта за окончателно решение по проекта за АЕЦ „Белене“. В крайна сметка обаче бе прието решението на управляващите.

Теменужка Петкова се извини на народните представители, че разискването не е започнало навреме и обясни, че това е по нейна вина заради личен ангажимент.

Тя изрази задоволство, че когато става дума за енергетика има воля за търсене на политически консенсус.
„Когато става въпрос за ядрена енeргeтика, и за проекта „Белене“, правим всичко възможно и работим в интерес на българските граждани. Имаме лицензирана площадка, оборудване, което е платено. Оттук нататък предстои въпросът как ще продължим напред, в каква посока“, коментира Петкова.

Подробности на: https://www.dnes.bg/politika/2018/03/02/edinodushno-ministyryt-da-vnese-predlojeniia-za-belene.369612

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари