ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Два енергоблока спират тази година поради изтичане на проектния им ресурс

23.02.2018

През тази година ще приключи проектният срок на експлоатация на Четвърти енергоблок на Запорожката АЕЦ и Първи енергоблок на Хмелницката АЕЦ и „Енергоатом“ ще въведе блоковете в многомесечен ремонт за удължаване на срока им на експлоатация.

 

„През тази година завършва проектният срок на експлоатация на два енергоблока – Четвърти енергоблок на Запорожката АЕЦ и Първи енергоблок на Хмелницката АЕЦ, съответно през април и декември.
През 2018 г. те ще преминат в период на дълъг планов ремонт и ще се внедряват съответните мерки“, заяви директорът на департамента по въпросите на безопасност на атомните установки Борис Столярчук.

Според УНИАН, операторът на всички украински АЕЦ – „Енергоатом“ смята за своя задача удължаване на срока на експлоатация на ядрените енергоблокове, като в плановете на компанията е за 6 години да удължи срока на експлоатация на 9 от 15 енергоблока, защото до 2020 г. приключва техният проектен срок на работа. Срокът на експлоатация се удължава с 10 години.

Източник: http://www.economics.unian.net/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари