ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът на Литва се срещна с председателя на Европейската Комисия

20.02.2018

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер (Jean-Claude Juncker) пристигна в Литва в навечерието на 100-годишнината от възстановяването на литовската държава. Това съобщиха на 15 февруари от пресслужбата на президентството.

 

Президентът на Литва Далия Грибаускайте на среща с Жан-Клод Юнкер подчерта необходимостта от съдействието на ЕК по най-важните стратегически проекти в региона.

На срещата се обсъдиха: синхронизацията на балтийските електроенергийни мрежи с тези на Западна Европа, инфраструктурните проекти, както и възможната опасност, която представлява Беларуската АЕЦ.

Президентът на Литва отбеляза и значението на съдействието на ЕС за закриването на атомната електроцентрала Игналина. Тя също така благодари на председателя на ЕК за начисляването на компенсации на засегнатите от климатичните условия литовски фермери.

Официално бе съобщено, че Жан-Клод Юнкер е пристигнал във Вилнюс, за да участва в честването на 100 годишнината от възстановяването на литовската държава.

Източник: http://baltnews.lt/vilnius_news/20180215/1017948849.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари