ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Четвърти енергоблок на Курската АЕЦ бе изключен от мрежата поради късо съединение в трансформатора за собствени нужди (ТСН)

18.02.2018

 На 18 февруари 2018 г. в 6:53 часа блок № 4 на Курската АЕЦ  е изключен от мрежата поради неизправност в трансформатора за собствените нужди (ТСН), който е извън сградата на енергоблока.
Изключването от мрежата е извършено в съответствие с изискванията на технологичния регламент и инструкциите за експлоатация. Цялото оборудване на блока, с изключение на трансформатора, е в работно състояние.

Понастоящем блокове № 2 и № 3 на АЕЦ „Курск“ са натоварени съгласно диспечерския график. Първи енергоблок се намира в планов капитален ремонт от 2 януари тази година.
Радиационният фон на Курската АЕЦ и в района, който не се е променил, е на нивото, съответстващо на нормалната работа на енергийните блокове, и не надвишава естествените фонови стойности.

„След възстановителния ремонт на трансформатора, блок № 4 ще бъде пуснат отново в експлоатация“, каза главният инженер на Курската атомна електроцентрала Александър Увакин.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-168506?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари