ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Японската АЕЦ “Genkai” се готви за рестартиране – започна зареждането на ядрено гориво в реактора на трети блок

18.02.2018

След зареждане на горивните касети в активната зона (АЗ) на реактора, всички системи за управление и защита ще бъдат проверени за съответствие със стандартите за безопасност

 

 Японските специалисти в петък започнаха да зареждат ядреното гориво в трети реактор на атомната електроцентрала Генкай в югозападната префектура Сага на остров Кюшу за последващо рестартиране. Това съобщиха енергийната компания “ Kyushu Electric Power „.

Операцията ще продължи няколко дни и ще приключи на 21 февруари. В реактора са заредени общо 193 горивни касети. След това АЕЦ ще провери дали всички системи за управление отговарят на нормите за безопасност. Възобновяването на работата на енергоблока е планирано за втората половина на март.

Третият реактор на АЕЦ “Генкай” е въведен в експлоатация през 1993 година. Мощността му е 1180 MW.
Kyushu Electric Power също очаква да рестартира аналогичният по характеристики четвърти блок на тази атомна електроцентрала през 2018 година.

По-рано компанията бе принудена да промени сроковете за рестартиране на третия енергоблок за допълнителни инспекции, тъй като при изграждането на блоковете са използвани продуктите на японската корпорация Kobe Steel.
През есента на 2017 година тя е била в центъра на скандал, включващ фалшифициране на данни за здравината и други характеристики на части и възли от алуминий, мед и стомана.

Подробности на: http://tass.ru/ekonomika/4964288

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари